Рейтинг виконавців / Слот Відео | 62

Редагувати

«Слот» (англ. «Slot») — російський альтернативний гурт з Москви. Заснований 2 лютого 2002 року. Лауреат премій Russian Alternative Music Prize (RAMP) у номінаціях «Вокал року» (у 2005 році RAMP 2005 — Ульяна «IF» Еліна) і «Хіт року» (у 2006 і 2008 роках).

Історія

Початок

Після довгих пошуків вокалістки і численних прослуховувань КЕШ (Ігор Лобанов) запросив до гурту Теону Дольнікову — головну героїню мюзиклів «Метро» і «Нотр-Дам Де Парі». Теона виявилась вокалісткою широкого профілю. Вона чудово зналася на музичних напрямках і легко співала в будь-якому стилі. З нею гурт зробив свій перший демозапис. Диск складався з 5 треків: «INTRO», «Одни», «Хаос», «Бумеранг» і «Клон». Влітку 2002 року демозапис випадково потрапив до рук Іллі Углава, менеджера з маркетингу компанії Sony BMG Music Entertainment (RUS), добре знайомого з Теоною, завдяки їх спільній участі в мюзиклі «Метро». Незабаром Ілля став менеджером гурту.

Влітку того ж 2002 року були запущені, створений руками менеджера гурту, офіційний веб-сайт (який змінював свій вигляд щонайменше у три рази) і, модернізована самим гуртом, сторінка на realmusic.ru, де були опубліковані ті ж п'ять пісень. Якість звучання матеріалу гурту Слот була помітно кращою переважної більшості гуртів, представлених на російській альтернативній сцені в той час. Саме цей чинник зіграв вирішальну роль у подальшому житті колективу.

Свій перший концерт група зіграла в клубі «Точка» у вересні 2002 року на заході під назвою «TWIST FEST-2».

Участь гурту в конкурсі на сайті realmusic.ru, де протягом декількох місяців публіка відкритим голосуванням вибирала найкращий з 3000 представлених треків, виявилась більш ніж вдалою. Пісня «Одни» виправдала всі очікування гурту: вона жодного разу за весь час голосування не опустилася нижче 5 місця і, врешті-решт, перемогла. Фінал конкурсу відбувся в клубі «16 тонн». З п'яти колективів, що брали участь у фіналі, журі обрало Слот. Однак, головна премія конкурсу — запис на професійній студії — виявилася лише фарсом, вигаданим організаторами. Гурт так і не отримав обіцяного призу.

Заявити про себе на всю країну гурту вдалося завдяки російському фільму-блокбастеру «Бумер». Дві пісні («Клон» і «Только бы прикалывало») побачили світ на звуковій доріжці до фільму, ставши першими офіційними записами гурту. У кінотеатрах реклама фільму йшла під пісню «Клон», але при цьому в титрах офіційний напис стверджував: „Саундтрек — Сергій Шнуров і його проект гурту «Слот»“.

Склад

  • Дарія «Nookie» Ставровіч — вокал
  • Ігор «Тренер Кеш» Лобанов — вокал
  • Сергій «ID» Боголюбський — гітара
  • Мкита «NiXoN» Симонов — бас
  • Кирил «Mr Dudu» Качанов — барабани

Колишні учасники

  • Денис «Ден» Хромих (минулий гітарист Tracktor Bowling, в цей час гітарист Тараканы!) — бас
  • Олексій «Профф» Назарчук (в цей час барабанщик Tracktor Bowling) — барабани
  • Теона «Teka» Дольнікова — вокал
  • Ульяна «IF» Еліна — вокал
  • Михайло «muxeu4» Корольов — бас
  • Михайло «MiX» Петров — бас

Дискографія

Альбоми

  • 2003 — Slot 1
  • 2004 — Slot 1 (перевидання + bonustrack «Ночной дозор»)
  • 2006 — 2 войны (вокал Ульяна «IF» Єлина)
  • 2007 — 2 Войны (перевидання)
  • 2007 — Тринити
  • 2009 — 4ever
  • 2011 — F5

Ремікси

  • 2008 — КиСЛОТа — 1 капля

Сингли

  • 2003 — Одни [digital]
  • 2006 — 2 войны [digital]
  • 2007 — Мёртвые Звёзды [digital]
  • 2007 — Тринити [digital]
  • 2008 — Они убили Кенни [digital]
  • 2009 — Alfa-Ромео + Beta-Джульетта [digital]
  • 2009 — А. Н. И. М. Е. [digital]
  • 2009 — Ангел О. К. [digital]
  • 2010 — Доска [digital]
  • 2010 — Зеркала [digital]

Мині-Альбоми

  • 2010 — Mirrors (EP)

DVD

  • 2008 — Live&Video («АиБ Рекордз» 2008, Концерт в рамках «Тринити-тура» в TELE-клубі Єкатеринбурга + збірник відеокліпів та бекстейдж)

Збірники

  • 2007 — Тринити
  • 2007 — СЛОТ_festival v.1
  • 2008 — КиСЛОТа — 1 капля
  • 2008 — Extreme Girlzz Fest

Саундтреки

  • Бумер
  • Полювання на піранью
  • Бій з тінню 2: Реванш
  • Ми з майбутнього
  • Стрітрейсери

Премії

  • Найкращий вокал RAMP 2005 — Ульяна «IF» Єліна
  • Хіт року RAMP 2006 — пісня «2 войны»
  • Хіт року RAMP 2008

Логотип

Зображення, заміщає букву О в логотипі називається кіберпацифік.

Показати все...

Коментарі:


Поки що немає жодного коментаря.

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.