Рейтинг виконавців / Amy Winehouse Відео | 2853

Редагувати

Емі Джейд Ва́йнхауз (англ. Amy Jade Winehouse; 14 вересня 1983 року, Лондон, Велика Британія — 23 липня 2011, Лондон) — британська співачка в жанрах соул-поп з джазовими мотивами.

Емі Вайнхауз — двічі лауреат премії «Ivor Novello». Перший альбом «Frank» (2003) був номінований на Mercury Prize. 14 лютого 2007 року співачка отримала «Brit Award» як «Найкраща британська виконавиця» (Best British Female Artist). Другий альбом «Back to Black», приніс їй 6 номінацій «Греммі» і — перемогу у 5 категоріях, включаючи Record of the Year. Вайнхауз, страждаючи маніакальною депресією, обтяженою алкогольною і наркотичною залежністю, останнім часом постійно перебувала у центрі скандалів і судового розгляду.

Вайнхауз визнана однією з найуспішніших британських поп-зірок. Вона увійшла до Книги рекордів Гіннесу, отримавши п'ять премій «Греммі». За версією газети Sunday Times, посіла десяте місце в списку найбагатших музикантів Британії молодше 30-ти. Її статок оцінювався в 10 мільйонів фунтів стерлінгів (16,5 млн доларів) .

Смерть

23 липня 2011 Емі Вайнхауз знайшли мертвою в своєму будинку в Кемдені, в північному Лондоні. Причини смерті встановлюються. Відомо, що співачка мала серйозні проблеми з алкоголем і наркотиками. Останні новини про неї стосувалися відміни європейських гастролей, запланованих на літо 2011 року. Тур почався з виступу в Сербії, на яке Вайнхауз вийшла в стані сильного алкогольного сп'яніння. Після цього менеджери співачки ухвалили рішення про відміну двох наступних шоу, а потім і всього турне.

26 липня співачку поховали на кладовищі Еджвербері, що на півночі Лондона. Поховання пройшло у вузькому колі сім'ї та друзів. Серед присутніх були британський музикант Марк Ронсон та дочка Оззі Осборна Келлі, яка прийшла на церемонію з білою трояндою і пишною зачіскою а-ля 60-ті роки, що стала фірмовим знаком самої Вайнхаус. Колишньому чоловікові співачки Блейку Філдер-Сівілу, який відбуває тюремне ув'язнення за озброєний грабіж, приїхати на кладовище не дозволили. На церемонії були прочитані молитви англійською мовою та івритом, а потім присутні заспівали улюблену пісню Емі «So Far Away», написану 40 років тому Керол Кінг .

Дискографія

Докладніше: Дискографія Емі Вайнгауз

Альбоми

  • «Frank» (2003) (Billboard 200 #61) Загальний тираж 2,000,000
  • «Back to Black» (2006) (Billboard 200 #2) Загальний тираж 10,000,000

Сингли

  • «Stronger Than Me» (2003)
  • «Take the Box» (2004)
  • «In My Bed / You Sent Me Flying» (2004)
  • «Pumps / Help Yourself» (2004)
  • «Rehab» (2006)
  • «You Know I'm No Good» (2007)
  • «Back to Black» (2007)
  • «Tears Dry on Their Own» (2007)
  • «Valerie» (з Марком Ронсоном) (2007)
  • «Love Is a Losing Game» (2007)
  • «B Boy Baby» (з Mutya Buena)(2007)

Посилання

  • (англ.)

Примітки


Це незавершена стаття про діяча музики.
Ви можете допомогти проекту, .

Показати все...

Коментарі:


Поки що немає жодного коментаря.

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.