Рейтинг виконавців / Avril Lavigne Відео | 9497

Редагувати

Аврі́л Рамо́на Лаві́нь також Авріль Лавін (англ. Avril Ramona Lavigne, * 27 вересня 1984 року, Белвілл, Канада) — канадська співачка.

Ранні роки й дитинство

Авріл Лавін народилася в містечку Белвілл, провінція Онтаріо, Канада, в сім'ї етнічного француза Джона Лавіна і канадки Джуді Лавінь.

Уперше свої музичні здібності дівчинка проявила, співаючи у місцевому церковному хорі. А до цього, у дворічному віці, коли майбутній зірці виповнилося 5 років, сім'я Лавінь переїхала до містечка Непані. У підлітковому віці дівчина відвідувала місцеву Середню школу округу Непані. Хорошою поведінкою Авріл ніколи не відзначалася та більше спілкувалася з хлопцями, ніж із подругами. Завжди брала участь в хокейних іграх, каталася на скейтборді та часто потрапляла у різні халепи.

Коли їй сповнилось 12 років, Авріл написала першу пісню. Батьки, помітивши талант доньки, купили їй гітару й обладнали у підвалі свого будинку невелику музичну студію. Дівчина дуже швидко опанувала гітару і почала компонувати й писати власні пісні та виконувати їх. Якось почала вона їздити по Канаді і виступати на різних музичних фестивалях, виконуючи пісні у стилі кантрі. А вже в 1998 році Авріл співала на одній сцені із канадською зіркою Шанайєю Твейн як приз за виграний конкурс.

Музична кар'єра

Let Go (2002–2004)

Реліз «Let Go» відбувся 4 червня 2002 року у США, де альбом став другим номером у рейтингу. У Австралії, Канаді і Великобританії альбом вийшов на перше місце. Це зробило вісімнадцятирічну Лавін наймолодшою за весь час співачкою, альбом якої став номером один у Британії.

У кінці серпня «Let Go» набув мультиплатинового статусу, а через два тижні став тричі платиновим. Ще до кінця 2002 року альбом встиг стати чотири рази платиновим, тобто було продано більше 4 мільйонів копій платівки. У кінцевому підсумку у всьому світі було продано 13.197.000 копій «Let Go». Це був комерційно найуспішніший альбом 2002 року серед усіх співачок і серед усіх дебютних альбомів.

Чотири пісні з альбому вийшли як сингли. «Complicated» став номером один у Австралії і номером два у американській «гарячій сотні». «Sk8er Boi» досяг десятки у США і Австралії, «I'm with You» увійшов до десятки в США і Великобританії, а «Losing Grip» потрапив до десятки на Тайвані і до двадцятки у Чилі. Лавін перемогла у номінації Найкращий молодий виконавець премії «2002 MTV Video Music Awards», виграла чотири нагороди «Juno» у 2003 році була представлена у 6 номінаціях і була номінована у восьми номінаціях на премію «Grammy», включаючи Пісню рокуComplicated») і Найкращий молодий виконавець.

Under My Skin (2004–2006)

Другий альбом Лавін, «Under My Skin», було випущено 25 травня 2004 року у США. Він дебютував як номер один у США, Великобританії, Німеччині, Японії, Австралії, Канаді, Мексиці, Аргентині, Іспанії, Ірландії, Таїланд, Кореї і Гонконгу. За перший тиждень у США було продано більш ніж 380 000 копій. Лавін написала більшість пісень разом з канадською співачкою і композитором українського походження Шанталь Крев'язюк. Участь у роботі над альбомом брав і колишній провідний гітарист Авріл — Евен Тобенфельд.

Перший сингл «Don't Tell Me» вийшов на перше місце на чартах Аргентини і Мексики, увійшов до п'ятірки у Британії і Канаді, і до десятки в Австралії і Бразилії. «My Happy Ending» досяг найкращої десятки в США, ставши третім за успішністю її хітом в цьому чарті, але третій сингл «Nobody's Home» не увійшов до топ-40. Четвертий сингл з альбому, «He Wasn't», увійшов до найкращих сорока у Великобританії і Австралії, і не випускався у США. «Fall to Pieces» був випущений як фінальний сингл з альбому, але особливого успіху не досяг.

У 2004 році Лавін виграла дві нагороди World Music Awards як «Найкращий поп-рок виконавець» і «Найбільш комерційно успішний канадський виконавець». Вона отримала 5 номінацій на нагороду Juno у 2005 році, вигравши три, включаючи «Вибір фанів», «Виконавець року» і «Поп-альбом року». Вона виграла нагороду «Улюблена співачка» на 18 церемонії Nickelodeon Kids' Choice Awards.

На підтримку нового альбому Авріл вирушила у промо-тур «Live and by Surprise». Він проходив по 21 місту США і Канади, стартувавши 4 березня 2004 року у Міннеаполісі. Кожний виступ складався з короткого акустичного виконання пісень з нового альбому. Авріл супроводжував Евен Тобенфельд. Найоригінальнішим у турі було те, що про виступ у кожному місті оголошувалось тоді, коли до концерту залишалося лише 48 годин. Тур був дуже популярним і успішним у просуванні альбому.

Протягом 2005 року Лавін переважно гастролювала, приділяючи увагу також своїй кар'єрі акторки і моделі. Вона представляла Канаду на церемонії закриття Зимових Олімпійських ігор 2006 року у Турині, виконуючи пісню «Who Knows» під час представлення наступних Зимових ігор 2010 року у Ванкувері.

The Best Damn Thing (2007—по даний момент)

Третій альбом Лавін «The Best Damn Thing» вийшов 17 квітня 2007 року і дебютував як номер 1 у США. Перший сингл з альбому— «Girlfriend» — вперше став номером один на Billboard Hot 100 для Авріл. Другим синглом стала пісня «When You're Gone», а третім повинна стати «Hot».

Говорячи про «The Best Damn Thing», Авріл Лавін казала, що в цей альбом вона вклала всю свою душу і вважає його найкращим з трьох. "Сумна «Innocence» і змістовна «When You're Gone» роблять цей альбом емоційним. Слухаючи кожну пісню по порядку відчуваєш різні настрої" — так казала Авріл.

У 2009 році надихнулася роботою Тіма Бертона над кінофільмом «Аліса в країні чудес» і написала пісню, що стала першим треком альбому «Almost Alice»

Кар'єра в кіно

Пробною роллю для Авріл на екрані став мультфільм «Лісова братія» («Over the Hedge»), що базується на однойменному коміксі. Вона також грає у фільмі Річарда Гіра «Паства» («The Flock») роль дівчини, яку підозрюють у скоєні злочину. Також вона зіграла епізодичну роль у фільмі «Нація фастфуду» («Fast Food Nation»). Лавінь написала пісню «Keep Holding On» для фільму «Ерагон». Ця пісня увійшла до її останнього альбому і навіть стала першою у чарті Canadian Hot 100.

Стиль музики

Не існує єдиної думки стосовно того, в якому жанрі музики працює Авріл Лавінь. Більшість оглядачів вважають, що це каліфорнійський панк. Часто виникає питання, чи можна вважати музику Авріл панком. Це пов'язано з тим, що на початку кар'єри вона мала образ, який нагадує панк. Проте сама співачка кілька разів говорила, що вона — не панк. У квітні 2005 року Лавінь у інтерв'ю Vainquer Magazine сказала, що вважає свою музику поп-роком.

Особисте життя

Вважається, що Авріл Лавін вегетаріанка. Проте у випуску Seventeen magazine за січень 2003 року вона сказала, що хоч і намагається не їсти м'яса, проте не назвала б себе вегетаріанкою.

Лавінь має татуювання у вигляді зірки на внутрішній стороні її лівого зап'ястя. Форма зірки нагадує ту, яка була використана як елемент художнього оформлення її першого альбому. У кінці 2004 року в неї з'явилося нове тату на правому зап'ясті — маленька чорна літера «D» у рожевому сердечку.

Лавінь зустрічалася зі своїм колишнім гітаристом Джессом Колберном, проте, незважаючи на чутки, в неї не було таких стосунків з іншим колишнім гітаристом Евеном Тобенфельдом.

У лютому 2004 року Авріл почала зустрічатися з канадським співаком Дериком Віблі, солістом і гітаристом поп-панкової групи Sum 41. 27 червня 2005 року Авріл і Дерик заручилися. Віблі попросив руки Лавінь під час романтичної подорожі пари до Венеції.

Весілля відбулося 15 липня 2006 року у приватному маєтку в каліфорнійському містечку Монтесіто. На церемонії, проведеній відповідно до католицького обряду, були присутні близько 110 гостей. На питання, чи готові вони до появи дітей, пара відповіла «не відразу, але така перспектива є».

Зараз Авріл та Дерик розлучені. Зараз у шлюбі з Чадом Крюгером (соліст Nickelback)

Головні нагороди

«Сольне виконання» і в номінації «Найзахопливіший трек» (англ. Most Addictive track). (2007)

Гурт

Теперішні члени гурту

  • Ел Беррі — бас-гітара, бек-вокал (2007—по даний момент)
  • Родні Говард — ударні, бек-вокал (2007—по даний момент)
  • Стівен Ентоні Ферлаццо мол — клавішні, бек-вокал (2007—по даний момент)
  • Джим МакҐормен — гітара, бек-вокал (2007—по даний момент)
  • Стів Фекіт — ведуча гітара, бек-вокал (2008—по даний момент)
  • Софія Тоуфа — бек-вокал, танцівниця (2007—по даний момент)
  • Ліндсей Блауфарб — бек-вокал, танцівниця (2007—по даний момент)

Колишні члени гурту

  • Марк Спіколюк — бас-гітара, бек-вокал (квітень 2002—вересень 2002)
  • Джесс Колберн — гітара (2002—жовтень 2003)
  • Евен Тобенфельд — провідна́ гітара, бек-вокал (2002—липень 2004)
  • Крейг Вуд — гітара, бек-вокал (2003—січень 2007)
  • Метт Бранн — ударні (2002—лютий 2007)
  • Чарлі Моніц — бас-гітара (2002—лютий 2007)
  • Девін Бронсон — провідна́ гітара, бек-вокал (вересень 2004–2008)

Дискографія

Докладніше у статті Дискографія Авріл Лавінь
  • 2002: Let Go
  • 2004: Under My Skin
  • 2007: The Best Damn Thing
  • 2011: Goodbye Lullaby
  • 2013: Avril Lavigne

Фільмографія

Рік Назва Роль Примітки
2007 The Flock («Паства») Беатріс Белл Дівчина підозрюваного
2006 Over the Hedge («Лісова братія») Хезер (Heather) Озвучення
2006 Fast Food Nation («Нація фаст-фуду») Аліса Активістка коледжу
2004 Going the Distance («Долаючи дистанцію») камео (у ролі самої себе) Виконує «Losing Grip»
2002 Sabrina, the Teenage Witch («Сабріна, відьма-підліток») камео (у ролі самої себе) Виконує «Sk8er boi»

Показати все...

Коментарі:


Поки що немає жодного коментаря.

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.