Рейтинг виконавців / Beyoncé Відео | 774

Редагувати

Бейо́нсе Жизе́ль Но́улз (англ. Beyoncé МФА: [biˈjɒnseɪ], англ. Beyoncé Giselle Knowles; * 4 вересня 1981 року) — американська виконавиця в стилі R&B, музичний продюсер, актриса, танцівниця і модний дизайнер. Ноулз прославилася як лідер R&b-групи Destiny's Child.

Біографія

Після успішних релізів в групі, Бейонсе випустила свій дебютний сольний альбом — «Dangerously in Love», в червні 2003. Альбом став одним із самих комерційно успішних альбомів року, що очолювали верхівки чартів Америки і Великобританії. До нього увійшли сингли «Crazy in Love» і «Baby Boy», що займали перші рядки престижних чартів. Альбом приніс Бейонсе п'ять нагород Греммі на 46-ій церемонії вручення Греммі в 2004 році.

Другий сольний альбом Бейонсе «B'Day» вийшов 4 вересня 2006 року. До альбому увійшли такі сингли, що стали хітами у Великобританії, як «Deja Vu» и «Beautiful Liar», а також всесвітній хіт «Irreplaceable». Він приніс Ноулз її сьому винагороду Греммі. Всього у неї сімнадцать статуеток Греммі.

Бейонсе також досягла певного успіху в кіно, знявшись в таких голлівудських фільмах, як комедія 2006 року «Рожева пантера» і мюзикл того ж року «Дівчини мрії», які принесли їй дві номінації на винагороду «Золотий глобус» за гру і за пісню з фільму («Listen»).

Дискографія

  • Dangerously in Love (2003)
  • True Star: A Private Performance (2004)
  • B'Day (2006)
  • I Am... Sasha Fierce (2008)
  • 4 (2011)
  • Beyonce (2013)

Фільмографія

Рік Назва Примітки
2001 Carmen: A Hip Hopera
(«Кармен: Хип-хопера»)
Carmen Brown
(Кармен Браун)
Телефільм
2002 Austin Powers in Goldmember
(«Остін Пауерс: Голдмембер»)
Foxxy Cleopatra
(Фоксі Клеопатра)
Комедія; дебютував на першому місці; зібрав у світі $296,655,431
2003 The Fighting Temptations
(«Борючись із спокусами»)
Lilly
(Лілі)
Комедія; дебютував на третьому місці; зібрав у світі $32,750,821
2004 Fade to Black
(«В'янувши до чорного»)
В ролі самої себе Музичний документальний фільм про Jay-Z
2006 The Pink Panther
("Рожева пантера")
Xania
(Занія)
Комедія; дебютував на першому місці; зібрав у світі $158,851,357
Dreamgirls
(«Дівчата мрії»)
Deena Jones
(Діна Джонс)
Мюзікл;досяг третього місця ; зібрав у світі $154,852,975
2009 Obsessed
(«Одержимість»)
Beth Charles
(Бет Чарльз)
Трилер; зібрав у світі $73,300,729

Примітки

Джерела

  • Олександр Шиманський. Віват, королево! // Україна Молода. 2 лютого 2010 р. С. 6.
Це незавершена стаття про співака.
Ви можете допомогти проекту, .

Показати все...

Коментарі:


Поки що немає жодного коментаря.

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.