Рейтинг виконавців / George Clinton Відео | 6

Редагувати


Про кларнетист XIX в. см. Клінтон, Джордж Артур

Джордж Клінтон (англ. George Clinton) - афро-американський композитор, вокаліст і гітарист. Поряд з Джеймсом Брауном і Слаем Стоуном, Клінтон вважається одним із засновників музичного напрямку «фанк». У 1997 році включений в Зал слави рок-н-ролу.
У 1968 році організував групу Parliament, що стала одним з найбільш популярних колективів раннього фанку. У звучанні Parliament переважали духові інструменти. У 1970 році Клінтон організував групу Funkadelic, орієнтовану на психоделічне гітарне звучання. Parliament і Funkadelic випускалися на різних лейблах і дещо відрізнялися стилістично, але за складом музикантів майже повністю збігалися.
З 1990-х Клінтон виступає і записується у супроводі колективу P-Funk All Stars.
Стилістику Клінтона зазвичай характеризують словом P- Funk. Крім власне фанку в ній сильні елементи психоделічного року, спейс-року і психоделічної соулу.
У 2004 для відеоігри Grand Theft Auto: San Andreas Клінтон озвучив діджея The Funktipus виступаючого на радіостанції Bounce FM, де серед композицій також звучить його власна пісня - «Loopzilla».
Дискографія

1982 - Computer Games (Capitol Records)
1983 - You Shouldn't-Nuf Bit Fish (Warner Bros.)
1985 - Some of My Best Jokes Are Friends (Capitol Records)
1986 - R & B Skeletons in the Closet (Capitol Records)
1989 - The Cinderella Theory (Paisley Park Records)
1993 - Hey Man, Smell My Finger (Paisley Park Records )
1993 - Sample Some of Disc - Sample Some of DAT (A & M Records)
1996 - Testing Positive (A & M Records)
2005 - How Late Do U Have 2BB4UR Absent? (The C Kunspyruhzy)

Показати все...

Коментарі:


Поки що немає жодного коментаря.

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.