Рейтинг виконавців / James Newton Howard Відео | 281

Редагувати

Джеймс Ньютон Говард (англ. James Newton Howard; *9 червня 1951, Лос-Анджелес) — один із найталановитіших американських композиторів («Бетмен:Початок», «Кінг-Конг», «Темний лицар»).

Біографія

Майбутній композитор почав займатися музикою з чотирьох років. Говард любив слухати класичну музику, а улюбленим композитором Джеймса був Людвіг ван Бетховен. Проте в середині 1960-х років він почув кілька композицій гурту «The Beatles» і відразу ж захопився поп- та рок-музикою.

По закінченню школи Джеймс продовжив навчатися в музичній академії, пізніше навчався в університеті в Південній Каліфорнії.

В 1970-х роках Говард входив до бенду «Mama Lion».

В 1975 році Джеймс Говард познайомився з Елтоном Джоном (в подальшому він напише співаку багато пісень).

Переломним в житті Джеймса Ньютона Говарда став 1985 рік, коли його запросили написати музику до комедійної стрічки «Контора». Ховарду сподобався власний саундтрек і після цього він поступово стає одним з провідних композиторів Голівуду.

Вибрана фільмографія

  • 2011 — Зелений ліхтар
  • 2011 — Зелений шершень
  • 2010 — Турист
  • 2010 — Гномео та Джульєта
  • 2008 — Темний лицар
  • 2008 — Явище
  • 2008 — Шалені гроші
  • 2007 — Водяний кінь: легенда глибин
  • 2007 — Я — легенда
  • 2005 — Кінг-Конг
  • 2005 — Бетмен: Початок
  • 2005 — Дзвінок 2
  • 2004 — Співучасник
  • 2004 — Ідальго
  • 2000 — Вертикальна межа
  • 1998 — Ідеальне вбивство
  • 1997 — Адвокат диявола
  • 1995 — Водний світ
  • 1993 — З мене досить
  • 1991 — Король Ральф

Посилання

  • (англ.)
  • (англ.) на сайті All Music Guide
  • на сайті Internet Movie Database (англ.)
  • на сайті Kino-teatr.ua
Це незавершена стаття про кінематографіста.
Ви можете допомогти проекту, .
Показати все...

Коментарі:


Поки що немає жодного коментаря.

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.