Рейтинг виконавців / Massive Attack Відео | 357

Редагувати

Massive Attack — музичний дует з британського міста Брістоль. До його складу тепер входять: Роберт Дель Наджа (також відомий як 3D) та Ґрант Маршалл (Daddy G). Колектив було створено 1988 року. Окрім теперішніх учасників до нього входив також Ендрю Ваулз (прізвисько «Mushroom»). Крім того, для запису різних альбомів запрошувались різні вокалісти, зокрема: Tricky, Хорас Енді, Елізабет Фрейзер та ін. Massive Attack вважають основоположниками музичного стилю тріп-хоп, попри те, що самі учасники відкидають таке визначення.

Стиль

Характерною ознакою музики Massive Attack стало експериментальне звучання та змішування різних жанрів: електроніка, хіп-хоп, даб та інше. Учасники дуету постійно наголошують на необхідності свіжого звучання кожного нового альбому з метою «уникнути очевидного».

Саундтреки

2003 року Роберт Дель Наджа написав саундтрек для фільму «Денні-собака».
2004 року автори американського серіалу «Доктор Хаус» використали відому композицію Massive Attack «Teardrop» («Сльоза») у якості музичної теми на початку серій, при цьому звучить лише її інструментальна частина.
Композиція «Paradise Circus» — саундтрек серіалу «Лютер».

Дискографія

Докладніше: Дискографія Massive Attack
  • 1991 Blue Lines
  • 1994 Protection
  • 1998 Mezzanine
  • 2003 100th Window
  • 2010 Heligoland

Посилання

Примітки

Це незавершена стаття про музичний гурт.
Ви можете допомогти проекту, .
Показати все...

Коментарі:


Поки що немає жодного коментаря.

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.