Рейтинг виконавців / Moonspell Відео | 58

Редагувати

Moonspell — метал-бенд з Португалії, заснований у 1992 році. Перші альбоми містили фолк / блек-метал, пізніше використовували стилістику характерну для дум та дарк-металу з домішками інших стилів виконання, включно елементи індастріалу.

Заснування

Гурт засновано в 1989 році під назвою «Morbid God» паралельно з не отримавшим розвитку проектом «Archangel» (Фернанду Рібейру — ударні, Ares — вокал, інші учасники невдовзі покинули групу). Перші репетиції проходили в будівлі, що належить міській раді їх рідного селища Брандоа. Пізніше до бенду приєднався гітарист Мантуш, і в цьому складі музиканти випустили демозапис («Serpent Angel», 1992). Після цього запису «MG» були запрошені незалежним лейблом MTM взяти участь у збірнику португальських груп стилю метал. У тому ж році учасники змінили назву на «Moonspell» («Повнолуння»).

1994–1997

Після випуску дуже вдалого EP «Under the Moonspell» на «Adipocere Records», на якому «Msl» постали блек-метал гуртом з помітним відтінком фольку, кар'єра групи пішла вгору. У 1994 році колектив виступив на «розігріві» у «Cradle of Filth» в Лісабоні, згодом підписавши контракт з Century Media. На цьому лейблі «Msl» випустили дебютний альбом «Wolfheart» (1995). Невдовзі після випуску дебютного диску розпочали турне з «Morbid Angel». У 1995–1996 роках гурт виступалав в Чехії, Польщі та Німеччині. Наступний альбом, «Irreligious», приніс ще більший успіх. Телеканал Viva визнав у 1996 році «Moonspell» відкриттям року (іншими номінантами були «Korn» і «Marilyn Manson»).

1997–2005

У 1997 році виходить міні-альбом «Second Skin», який містив кавер-версію композиції «Depeche Mode» «Sacred». Наступні альбоми — «Sin / Pecado» та «The Butterfly Effect» — колектив почав експериментувати зі звучанням, додавши елементи електронної музики. 1998-го року учасники гурту (окрім ударника Майка Гаспара) створили сайд-проект «Daemonarch» і під цією назвою записали альбом «Hermeticum» (1998) витриманий у блек-метал стилі. У 2004-му гурт записав кавер-версію пісні «I'll See You in My Dreams» котрий став саундтреком до однойменного трилера.

2006–2012

Після розриву з Century Media «Msl» підписали контракт на запис трьох альбомів з Steamhammer/SPV. Першим диском на новому лейблі став «Memorial» (2006), у котрому колектив повернувся до більш «важкої» стилістики (хоча й без минулої фольк складової), і який в перший же тиждень очолив португальський чарт та вивів «Moonspell» до числа найпопулярніших португальських виконавців усіх напрямків. На дві пісні з альбому — «Finisterra» і «Luna» — були зняті відеокліпи. Ще одним великим успіхом групи стала перемога в номінації «Найкращий виконавець з Португалії» на голосуванні що відбулося 2 листопада 2006 року в Копенгагені на церемонії MTV Europe Music Awards.

29 червня 2007 вийшла збірка найкращих пісень групи «The Great Silver Eye». Восени того ж року був виданий альбом «Under Satanæ», до котрого увійшли перевидання коипозицій 1992–1994 років. У травні 2008 року Moonspell випустили альбом «Night Eternal», щоправда ще до офіційної дати релізу музиканти виклали диск на своїй сторінці MySpace. 9 грудня відбувся реліз DVD Lusitanian Metal.

27 квітня 2012 на Napalm Records вийшов черговий альбом «Alpha Noir». У якості бонусу в «deluxe» і «digipack»-форматах «Msl» представив, по суті, ще один повноформатний реліз «Ómega White», більш «м'який» за звучанням. Студійною роботою над обома дисками займався Тью Медсен.

Учасники

Діючі учасники

  • Фернанду Рібейру (порт. Fernando Ribeiro; Langsuyar) — вокал (з 1989 р.)
  • Рікарду Аморім (порт. Ricardo Amorim; Morning Blade) — гітара (з 1995 р.)
  • Мігел Гашпар (порт. Miguel Gaspar; Mike / Nisroth) — ударні (з 1992 р.)
  • Педру Пайшау (порт. Pedro Paixão; Passionis / Neophytus) — клавішні, семпли, гітара (з 1994 р.)
  • Айреш Перейра (порт. Aires Pereira; Ahriman) — бас

Колишні учасники

  • Турейро (порт. Toureiro) — ударні (1989–1992 рр..)
  • Педро К. (порт. Pedro C.) — гітара (1989–1992 рр..)
  • Дуарте П. (порт. Duarte P.) — гітара (1990–1991, 1992–1995 рр..)
  • Мантуш (порт. Mantus) — гітара (1989–1995 рр..)
  • Жуан Педру (порт. João Pedro; Ares / Tetragrammaton) — бас (1989–1997 рр..)
  • Сержіу Крестана (порт. Sérgio Crestana) — бас (1997–2003 рр..)
  • Луїш Ламелаш (порт. Luis Lamelas; Malah) — гітара
  • Ніклас Етельявуорі (порт. Niclas Etelävuori) — бас (2003 р.)

Дискографія

Студійні альбоми

  • Wolfheart (1995)
  • Irreligious (1996)
  • Sin/Pecado (1998)
  • The Butterfly Effect (1999)
  • Darkness and Hope (2001)
  • The Antidote (2003)
  • Memorial (2006)
  • Under Satanæ (2007)
  • Night Eternal (2008)
  • Alpha Noir (2012) + Ómega White(бонус-видання)

Збірки

  • The Great Silver Eye (2007)

Сингли та міні-альбоми

  • Wolves From The Fog (EP, 1994)
  • Under the Moonspell (EP, 1994)
  • Opium (сингл, 1996)
  • 2econd Skin (EP, 1997)
  • Butterfly Effect (сингл, 1999)
  • Nocturna (сингл, 2001)
  • Everything Invaded (сингл, 2004)
  • Finisterra (сингл, 2006)

DVD

  • Lusitanian Metal (2008)

Демо

  • Serpent Angel (записано під назвою «Morbid God» 1992)
  • Anno Satanæ (1993)

Посилання

Показати все...

Коментарі:


Поки що немає жодного коментаря.

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.