Рейтинг виконавців / Morcheeba Відео | 771

Редагувати

Morcheeba (MOR - середина шляху (англ. middle of the road), cheeba - сленгове назва марихуани, тобто «шлях марихуани») - британський музичний колектив, в музиці якого поєднуються такі стилі як тріп-хоп, ритм-енд -блюз і диско. Утворений в 1995 році братами Полом (як діджей) і Россом (клавішник і гітарист) Годфрі.
З часу створення і до 2003 року третьою учасницею колективу була вокалістка Скай Едвардс, що брала участь у записі перших чотирьох альбомів Morcheeba, а після зайнялася сольною кар'єрою.
У 2003 році група випустила DVD «Morcheeba - From Brixton to Beijing». Перша частина диска «From Brixton to Beijing» («Від Брікстон до Пекіна») - живі концертні записи, в число яких увійшли і недавні виступи в Китаї, і концерт у Лондонській Брікстонської Академії, де Morcheeba виконала свої найвідоміші хіти. На другій частині DVD розміщений документальний фільм, який розповідає про поїздку групи в Китай. До нього увійшли як «дорожні» та побутові зйомки перебування колективу в Піднебесній, так і записи з концертів. Відбулася ця поїздка в березні 2003 року. Однією з родзинок фільму став сюжет про екскурсію учасників групи до Великої китайської стіни.
У п'ятому альбомі групи «The Antidote» (2005) записалася нова вокалістка Дейзі Марті, співала до цього в групі Noonday Underground. Потім Марті звільнили і для концертних виступів взяли Джоді Стернберг, але тур на підтримку останнього альбому пройшов вже за участю вокалістки Манда (Manda).
У ході створення альбому «The Antidote» брати Годфрі остаточно утвердилися в думці відмовитися від постійного вокаліста. 4 лютого 2008 Morcheeba випустили шостий альбом «Dive Deep» за участю декількох запрошених музикантів і вокалістів, включаючи Judie Tzuke, Thomas Dybdahl, Cool Calm Pete і Manda.
15 лютого 2010 було офіційно оголошено про повернення в групу вокалістки Скай Едвардс і возз'єднання «золотого» складу групи. 7 червня 2010 вийшов новий альбом гурту «Blood Like Lemonade», записаного в класичному складі.



Дискографія
Альбоми

Who Can You Trust? (24 вересня 1996)
Big Calm (16 березеня 1998)
Fragments of Freedom (1 серпня 2000)
Charango (16 липня 2002)
The Antidote (9 травня 2005)
Dive Deep (28 січня 2008)
Blood Like Lemonade (7 червня 2010),
Head Up High (14 жовтня 2013)

Збірники

La Boule Noire (1998) (live) [ Br] Back To Mine: Morcheeba (2001)
Parts of the Process (The Very Best Of Morcheeba) (2003)
The Platinum Collection (2005)

Сингли

« Trigger Hippie »1996
« Never An Easy Way »1996
« Tape Loop »1996
« The Music That We Hear »(Moog Island) 1997
« Shoulder Holster »1997
« The Sea »1998
« Blindfold »1998
« Let Me See »1998
« Part Of The Process »1998
« Summertime »1998
« Rome Wasn't Built In A Day »2000
«Be Yourself» 2000
«World Looking In» 2001
«Otherwise» 2002
«Way Beyond» 2002
«What's Your Name?» 2003
«Who Can You Trust ? »1996
« Wonders Never Cease »2005
« Lighten Up »2005
« Everybody Loves a Loser »2005
« Enjoy the Ride »2008
« Gained the World »2008 [Br ] «Even Though» 2010
«Gimme Your Love» 2013

Примітки

Посилання


Рецензії на альбоми, і на «Темної стороні Місяця» [ Br]



Показати все...

Коментарі:


Поки що немає жодного коментаря.

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.