Рейтинг виконавців / Parov Stelar Відео | 549

Редагувати

Parov Stelar - псевдонім музиканта Маркуса Фюредера (нім. Marcus Füreder), лідера однойменного музичного колективу з австрійського міста Лінц. Особливість їх музики полягає у різноманітне з'єднанні джазу, хауса, брейкбіта, IDM і даунтемпо. Маркус Фюредер є засновником музичного жанру електро-свінг.



Лідер гурту
Маркус народився в 1974 році в Лінці, Австрія. У 2000 році він почав писати музику. Почавши з мінімал-техно, він став першопрохідцем у жанрі електро-свінг: збираючи старі платівки, він наткнувся одного разу на вініл Біллі Холідей. Поставивши пластинку, Маркусу прийшла ідея додати мінімальний біт - так, за його словами, і народився новий електронний жанр.


У числі видавців його музики числяться такі лейбли, як Sunshine Enterprises, Auris, Big Sur і Etage Noir. Також записується під псевдонімами Cash Candy і Plasma (14).
Фюредер є главою лейбла Etage Noir Recordings.
Склад групи

Marcus Füreder (Parov Stelar, лідер команди) - електрофон, синтезатор, комп'ютер [ Br] Markus Ecklmayr (Max the Sax) - саксофон
Gerd Rahstorfer (Jerry Di Monza) - труба
Daniela Hrenek (Cleo Panther) - вокал
Michael Wittner - бас
Hans-Jürgen Bart (Willie Larsson Jr.) - барабани

Дискографія
Альбоми

2001: Shadow Kingdom LP (2x12 "Vinyl & CD, Bushido Recordings, as Plasma)
2004: Rough Cuts ( CD, Etage Noir Recordings)
2005: Seven and Storm (CD, Etage Noir Recordings)
2007: Shine (CD, Etage Noir Recordings)
2008: Daylight (CD, Rambling Records)
2009 : That Swing - Best Of (CD, Etage Noir Recordings)
2009: Coco (CD, Etage Noir Recordings)
2010: The Paris Swing Box (Etage Noir Recordings)
2012: The Princess (CD, Etage Noir Recordings)
2013: The Invisible Girl (CD, Etage Noir Recordings)

EPs

2001: Shadow Kingdom EP (12 "Vinyl, Bushido Recordings, as Plasma) [Br ] 2002: Lo Tech Trash (12 "Vinyl, Bushido Recordings, as Marcus Füreder)
2004: KissKiss (12" Vinyl, Etage Noir Recordings)
2004: Move On! (12 "Vinyl, Etage Noir Recordings)
2004: Wanna get (12" Vinyl, Etage Noir Recordings)
2004: Primavera (12 "Vinyl, Auris Recordings)
2005: Music I believe in (12 "Vinyl, ~ Temp Records, as Marcus Füreder)
2005: A Night In Torino (12" Vinyl, Etage Noir Recordings)
2005: Spygame (12 "Vinyl, Etage Noir Recordings)
2006: Parov Stelar EP (12 "Vinyl, Big Sur)
2006: Charleston Butterfly (12" Vinyl, Etage Noir Recordings)
2007: Jet Set EP (12 "Vinyl, Etage Noir Special)
2007: Sugar ( 12 "Vinyl, Etage Noir Recordings)
2008: The Flame Of Fame (12" Vinyl, Etage Noir Recordings)
2008: Libella Swing (12 "Vinyl, Etage Noir Recordings)
2009: Coco EP ( 12 "Vinyl, Etage Noir Recordings)
2010: The Phantom EP (12" Vinyl, Etage Noir Recordings)
2011: La Fete EP (12 "Vinyl, Etage Noir Recordings)

Сингли [ Br]
2000: Synthetica / Stompin 'Ground (12 "Vinyl, Bushido Recordings, as Marcus Füreder)
2001: Guerrilla (12" Vinyl, Bushido Recordings, as Marcus Füreder)
2004: Get Up On Your Feet (12 "Vinyl, Sunshine Enterprises)
2005: Faith (Maxi-CD, Etage Noir Recordings)
2007: Rock For / Love (12" Vinyl, Etage Noir Recordings)
2007: Shine ( Maxi-CD, Etage Noir Recordings)

Відеокліпи

Seven (from the album Seven and Storm)
Love (from the album Shine)
Shine (from the album Shine)
Matilda
Coco
Let's Roll
Wanna Get
Dancing
Jimmy's gang
Princess (from the album The princess)
Parov Stelar feat. Marvin Gaye - Keep On Dancing
Homesick

Див також

Caravan Palace
Электро-свинг

Примечания

Ссылки







Показати все...

Коментарі:


Поки що немає жодного коментаря.

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.